Tikra itališka pica

Ingredientai:

(4 picos 28 cm skersmens);

500 gramų miltų;

250-300 ml šilto vandens;

12 gramų mielių;

2 šaukštai aliejaus;

1/2 arbatinio šaukštelio druskos;

1 arbatinis šaukštelis cukraus.

 

Paruošimas:

Supilame persijotus miltus į dubenį ir centre suformuojame duobę. Ištirpiname mieles ir cukrų, su šaukštu šilto vandens. Išmaišius supilame į miltus. Į miltus supilame aliejų ir druską. Sumaišome miltus su vandeniu. Suminkome tešlą rankomis, kol tešla nebekibs prie rankų. Suformuojame tešlos kamuolį ir jį padaliname į keturias dalis. Sudedame kiekvieną dalį į atskirus maistinius maišelius ir dedame į šaldytuvą parai laiko, kad tešla pakiltų. Vieną dalį tešlos rankų arba miltais pabarstyto kočėlo pagalba, suformuojame ploną 28 cm skersmens padą. Picos padą dedame į šaltą keptuvę (jei keptuvė traukianti, patepame ją aliejumi, o picos pado apačią pabarstome miltais). Ant picos pado tepame pomidorų padažą, dedame kitus mėgstamus ingredientus ir ant viršaus pabarstome smulkintu sūriu. Denkite keptuvę MAGIC COOKER dangčiu ir kepkite ant vidutinės kaitros, 10-12 min. Patiekdami ant stalo picą, papuošiame baziliko lapeliais.

 

Gaminkime su Magic Cooker

KITI RECEPTAI