Kaip naudoti

Bulves fri, žuvį, svogūnų žiedus, kalmarus, kievo kotletus, virti riebaluose ne mažiau 11-12 min nuo uždėjimo ant kaitlentės. Virti ant maksimalios kaitros.

 

Mėsa, žuvis, svogūnų žiedai, kalmarai ir t. t. bus su traškia plutele jei prieš kepant apvoliosime miltuose. Netoleruojantiems gliuteno, volioti avižų, riešutų, kukurūzų miltuose.

 

Verdant riebaluose maisto produktų vartyti nereikia. Tačiau kepant su mažu riebalų kiekiu ar be jų, kepsnius reikia apversti. Prieš apverčiant, reikia keptuvę nukelti nuo kaitlentės ir leisti kiek atvėsti (apie minutę), kol nustos spragsėti. Tuomet atidengus apversti ir vėl dėti keptuvę ant kaitlentės kepimui. Tuomet viryklė liks švari.

 

Kai kepame keptuvėje su nepridegančia danga, galime riebalų nenaudoti, ar jų įpilti vos šaukštą dėl skonio.

 

Visus produktus kepimui dėti tik į šaltą keptuvę ar puodą su riebalais ar be jų. Kepti ir vieną ir kitą pusę ant maksimalios kaitros.

 

Miltinius patiekalus pvz.: varškėčius, picą taip pat  kiaušinienę bei omletą, dėti į šaltą keptuvę. Jei keptuvė nerūdijančio plieno, varškėčius prieš dedant būtina apvolioti miltuose ir kepti ant vidutinės kaitros.

 

Jeigu žuvį ar daržoves tešloje (t. y. tempūroje), verdame riebaluose, juos reikia dėti į įkaitintus riebalus. Būtinai riebalus kaitiname uždengus MAGIC COOKER dangčiu, kad jie neperkaistų. Kai riebalai neįkaitę, tešla nuo svorio krenta ant dugno ir viskas sulimpa.

 

Kepant kepsnius, žuvį, varškėčius nerūdijančio plieno keptuvėse, reikia prieš pat dedant į keptuvę juos apvolioti džūvėsėliuose ar miltuose. Tuomet kepsnių nepritrauks, jie gražiai apskrus ir keptuvė liks švari. Primename, viską dedame į šaltą keptuvę.

 

Kepant omletą ar kiaušnienę nerūdijančio plieno keptuvėse, prieš kepimą keptuvę būtina šiek tiek pašildyti, uždengus MAGIC COOKER dangčiu.

 

Kaip virti? Užvirti ant maksimalios kaitros, po to pasukti karštį ant trečdalio ar minimumo.

 

Kaip žinoti ar užvirė? Prieš primažinant karštį, reikia įsitikinti ar maistas puode pasiekė virimo tašką. Kai pasiekiamas virimo taškas, garas puode kyla per skilutes.

 

Verdant makaronus reikia 100 g makaronų užpilti 200 ml šalto vandens. Virimą nustatyti ant maksimumo ir tik kai makaronai užvirs, kaitrą sumažinti iki vidutinės ir virti juos tiek kiek parašyta ant makaronų pakelio.

 

Į šaltą vandenį ir į šaltą puodą galima dėti bet kokį šaldytą maistą (koldūnus, balandėlius, vištienos ir kiaulienos gabalus, pusfabrikačius). Tačiau cepelinus ar ką tik pagamintus koldūnus būtina dėti į verdantį vandenį.

 

Rekomenduojama prieš šaldant mėsą ją prieskoniuoti. Jei mėsa užšaldyta be prieskonių, tai dedant į puodą, šaldytą mėsą pabarstyti prieskoniais.

Mėsos ar žuvies nereikia atšildyti prieš kepant ar verdant. Dėti tiesiai į šaltą puodą ar keptuvę, su riebalais ar be jų. Taip po MAGIC COOKER dangčiu maistas atšilęs bus skanesnis ir sultingesnis.

 

Jeigu troškinsite – kepsite po MAGIC COOKER dangčiu, ėrienos, veršienos kumpį, viščiuką ar jo gabalus (nesvarbu ar šviežia ar šaldyta mėsa), tai prieš troškinimą reikia įpilti apie 0,5 stiklinės vandens. Nes pvz.: ėrienos kumpį teks kepti apie 2-2,5 valandos, tai drėgmė iš puodo po truputį išgaruos ir mėsa per daug apskrus. Jeigu mėsa jau krenta nuo kaulo ir yra iškepusi, bet dar neapskrudusi, tuomet likusią drėgmę per kelias minutes nugariname ant maksimalios kaitros ir apskrudiname. Mėsos gabalus rekomenduojama kepimo ar baigiant skrudinimo metu puode kartą apversti.

 

Jei norime, kad maistas apskrustų, tai visą gaminimo laiką kepame ant maksimalios kaitros (tai yra, 4 min vieną pusę ir apvertus maždaug tiek pat kitą pusę).

 

Jei norime, kad mėsa ar žuvis gaminant išleistų savas sultis ir lengvai troškintųsi verdam ant mažos kaitros.